کافئین در شرایط عادی و بطور متوسط، 6 ساعت عمر دارد. کافئین تنها 10 درصد از کل تلخی قهوه را تشکیل میدهد.
- زنان، کافئین را کندتر از مردان متابولیزه میکنند. کافئین در شرایط عادی و بطور متوسط، 6 ساعت عمر دارد. بطور مثال، اگر شما هنگام ظهر یک فنجان قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین، بنوشید، در بعد از ظهر یعنی 6 ساعت بعد، بدن شما میتواند نیمی از غلظت اولیه (50 میلی گرم) کافئین را از بین ببرد. تا نیمه شب 25 میلی گرم، سپس 12.5 میلی گرم را کاهش داده تا زمانی که کاملا کافئین را از سیستم بدن حذف کند. اما جنسیت چطور روی این مسئله تاثیر میگذارد؟ بر اساس مطالعات، هنگام نوشیدن قهوه با غلظت کافئین مشابه در مدت تعیین شده 24 ساعت، زنان به طور متوسط 3-4 برابر نسبت به مردان، غلظت کافئین را در بدن خود نگه میدارند.عوامل بسیاری از جمله سن، وزن، سیگارکشیدن و غیره بر میزان سوخت و ساز کافئین تاثیر میگذارند. بنابراین بسیار محتمل است که کافئین تاثیر تحریککننده و طولانیتر در زنان نسبت به مردان داشته باشد.
- کافئین تنها 10 درصد از کل تلخی قهوه را تشکیل میدهد. هنگامی که نامی از قهوه برده میشود، اکثر افراد بلافاصله به کافئین فکر میکنند. از آنجایی که کافئین یک آلکالوئید alkaloid یا شبه قلیایی با طعم شدید تلخی است، این عقیده که کافئین مسئول تلخی قهوه است، بسیار رایج گردیده است. اما برخلاف تصور عامه، تخمین زده میشود که کافئین تنها 10 تا 15 درصد کل تلخی قهوه را تشکیل داده و به نظر می رسد که بیشتر تلخی قهوه ناشی از تشکیل ترکیبات ثانویهای است که در طی فرآیند رست کردن، ایجاد شدهاند.
- کافئین به افزایش چربیسوزی در هنگام تمرین کمک میکند. به گفته محققان، نوشیدن یک فنجان قهوه قبل از تمرین ورزشی، در حقیقت میتواند به شما کمک کند که چربی بدن را بسوزانید و با تحریک سلولها، بتوانید اسیدهای چرب آزاد شده را به جریان خون خود رها کنید. در واقع این اسیدهای چرب پس از آزاد شدن، به عنوان منبع "سوخت" در دسترس بدن قرار میگیرند. از این رو، کافئین نیز باعث افزایش عملکرد بدنی میشود.
- کافئین باعث آزاد شدن دوپامین در مغز میشود. میلیونها نفر از افراد در سراسر جهان وجود دارند که روز خود را با یک فنجان قهوه داغ آغاز میکنند. برخی حتی معتقدند که بدون قهوه صبحگاهی، توانایی تعامل آنها با دیگران بسیار محدود میشود. دیوید لترمن، مجری تلویزیونی پرآوازه آمریکایی، نقل کرده است که " اگر به خاطر قهوه نبود، من هیچ شخصیتی قابل شناسایی نداشتم". به گفته محققان، نوشیدن قهوه به دلیل تسهیل ترشح دوپامین در مغز، میتواند اثرات روانشناختی بر توانایی شناختی انسان داشته باشد. بدین دلیل که کافئین موجود در قهوه، روی قشر پیش از فرونتال pre-frontal cortex، که درگیر رفتارهای شناختی، برنامه ریزی پیچیده، تصمیم گیری و بیان شخصیت کلی است، کار می کند.