امروزه، تحقیقات علمی گزارش شده در مورد قهوه به این نوشیدنی شهرت جدید و سالمی بخشیده است اما همیشه این طور نبوده ! در مقاطع زمانی مختلف و در نقاط جغرافیایی متفاوت به بهانه هایی از سر نادانی و عدم آگاهی ،قوانین و مشخصا ممنوعیتهایی صورت میگرفته که امروزه برای ما خنده دار و تعجب برانگیز است. دنیای قهوه هم از این امرمستثنی نیست و در این مطلب ۵ مورد از ممنوعیتهای مربوط به قهوه را مرور میکنیم.
- مکه: قهوه در سال ۱۵۱۱ در مکه ممنوع شد، زیرا اعتقاد بر این بود که قهوه تفکر رادیکال را تحریک و باب معاشرت را بازمی کند - فرماندار فکر می کرد ممکناست مخالفان او را متحد کند.- در این زمان حتی برخی از فرقه های صوفی در مراسم تشییع جنازه دور یک کاسه قهوه می چرخیدند تا هنگام نماز بیداربمانند.
- ایتالیا: زمانی که قهوه در قرن شانزدهم وارد اروپا شد، روحانیون بر ممنوعیت آن و برچسب شیطانی بودن آن تاکید کردند. اما پاپ کلمنت ششم این نوشیدنی رامزه کرد، آن را خوشمزه اعلام کرد و حتی به طعنه گفت که باید تعمید داده شود. با قدرت این موهبت پاپی، قهوه خانه ها به سرعت در سراسر اروپا پدیدآمدند.
- قسطنطنیه: پس از اینکه مراد چهارم در سال ۱۶۲۳ تاج و تخت عثمانی را به دست گرفت، به سرعت قهوه را ممنوع کرد و سیستمی از مجازات ها ایجاد کرد. مجازاتاولین تخلف، ضرب و شتم بود. هر کس را برای بار دوم با قهوه گرفتار می کردند ،در کیسه ای چرمی می دوختند و به آب های بسفر می انداختند.
- سوئد: سوئد در سال ۱۷۴۶ تیشه ای به قهوه زد . دولت همچنین "لوازم قهوه" را ممنوع کرد یعنی فنجان ها و ظروف توسط پلیس ضبط می شدند!- شاه گوستاوبیمار حتی به قاتلان محکوم دستور میداد تا قهوه بنوشند در حالی که پزشکان مدت زمان مصرف قهوه تا کشته شدن آنها را تحت نظر داشتند که برایمحکومان عالی و برای پزشکان خسته کننده بود.
- پروس: در سال ۱۷۷۷، فردریک کبیر پروس مانیفستی را منتشر کرد که ادعا می کرد آبجو بر قهوه برتری دارد. او استدلال کرد که قهوه با مصرف آبجو در کشورتداخل دارد، ظاهراً امیدوار بود که یک بیانیه سلطنتی بتواند مردم پروس را مشتاق نوشیدن صبحگاهی چشمگیر کند. بیانیه فردریک اعلام میکرد: «اعلیحضرت با آبجو بزرگ شدند» و توضیح میداد که چرا فکر می کرد نوشیدن آبجو در صبحانه ایده خوبی است.